Hur ofta borde jag skriva?

Någonting som är värt att fundera lite över är hur ofta du ska publicera dina inlägg. Kanske har du jättemycket inspiration någon dag och kan få ur dig 5 inlägg på raken, är det då bra att publicera alla dessa på en gång? Om du börjar med att skriva flera inlägg om dagen i ett par veckor och sedan mynnar det ut i att du kanske bara får ur dig ett i veckan, då kommer läsarna garanterat bli besvikna då de vant sig vid din frekvens. Det kan därför vara bra att komma fram till en rimlig nivå tidigt och sedan försöka hålla sig till den.

Det viktiga är förstås att sätta en realistisk nivå som du faktiskt kommer att klara av att hålla. Så som jag brukar göra är att jag skriver en rad inlägg åt gången, när inspirationen och tiden finns, och sedan sprider jag ut publiceringen av dessa över veckan så att det alltid ska finnas lite fräscht material. Istället för att publicera 5 inlägg idag och sedan är det tomt resten av veckan så vill jag ju att folk besöker min blogg varje dag, och då är det bättre att sprida ut inläggen.

Förstås blir detta en fråga om vad din blogg har för tema. Är det en livsstilsblogg om ditt liv så förväntas det nästan att det dyker upp nytt innehåll varje dag. Det spelar ingen större roll om vissa inlägg är jättekorta, det viktiga är att ständigt uppdatera. Skriver man däremot en blogg mot något fack, t.ex. programmering eller liknande, då behöver man istället skriva väldigt mycket mer genomtänkta inlägg. Och detta är inte någonting man får ur sig på löpande band. Rådet blir förstås: det beror!

Någonting som jag också gör är att jag jobbar med “generella inlägg” som inte handlar om någonting aktuellt utan mer är allmänna diskussioner, och dessa sparar jag sedan undan istället för att publicera. Vid flera tillfällen under den tid jag bloggat så har jag fått “skrivkramp” och inte haft någon inspiration till att få ur mig någonting, och för att då inte bloggen ska dö ut så är det bra att ha några såna inlägg undansparade. Jag brukar oftast ha ca 3-5 st liggandes på hyllan, på så vis så har jag alltid någonting att publicera och kan alltid hålla min frekvens.

Det viktiga är att fortsätta skriva. Även om det blir mer och mer sällan så är det bättre än att inte skriva alls. När du väl skapat dig ett litet varumärke och har några följare så krävs det så väldigt lite för att hålla igång trafiken.

Lycka till!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *