Vilket webbhotell väljer jag?

Okej, du har bestämt dig för att köra WordPress och du är nu på jakt efter ett prisvärt och enkelt webbhotell att ha din blogg på. Jag har genom dagarna testat många men det finns några som är lättare att använda än andra. Två st jag rekommenderar är FSdata och Inleed.

Jag skulle över lag rekommendera att använda ett svenskt webbhotell ifall det är en svensk blogg eftersom det då blir kortare väg över internet som trafiken behöver vandra. Om du däremot inriktar dig mot t.e.x amerikanska eller asiatiska läsare så kan det vara bra att välja ett webbhotell närmre dina läsare.

Vill man ha full kontroll över sitt innehåll så är det ett eget webbhotell som gäller. Det finns såklart en uppsjö att välja bland och det viktigaste är att du väljer en som är lätt att ha att göra med. Helst med svensk support. På FSdata finns t.ex. en möjlighet att installera en helt egen uppsättning av bloggverktyget WordPress med ett enda knapptryck. Dessutom finns det en enkel guide som är väldigt lätt att följa.

Om du ska ha bloggen på eget webbhotell så måste du börja med att skaffa en domän, t.ex. www.börja-blogga.se. Det är absolut lättast att göra det direkt ifrån det ställe där man tänkt ha webbhotellet, på FSdata tar det bara nån minut och en .se-domän kostar just nu 89 kr!

När det är färdiginstallerat så får du ett användarnamn och ett lösenord, nu är det att logga in på www.dindomän.se/wp-admin/ och börja sätta upp din blogg. Svårare än så var det inte!

2 thoughts on “Vilket webbhotell väljer jag?

  1. Camillapa

    Kan man göra allt detta från en iPad eller android? Eller måste det göras från en dator?

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *