Twitter och förmågan att nå ut!

Twitter är någonting som länge har haft ett ganska dåligt användande i Sverige men har nu på sistone verkligen börjat ta fart. Att användandet av twitter ökar är något som verkligen har gynnat oss bloggare. Hemligheten bakom att nå ut med sin blogg är att skapa innehåll som är lätt att sprida och dela. Det finns förstås många sätt att göra det på, men det absolut lättaste är att själv sprida sitt innehåll på plattformar där det är extra lätt att sprida och dela, och det är här twitter kommer in i bilden.

Twitter är kanske världens mest delningsvänliga site där det är extremt lätt att få sitt material spritt vidare. Det geniala här är en funktion som heter “retweet” vilket innebär att en läsare av innehåll väljer att ta exakt samma innehåll och sprida det vidare till sina läsare. Vi tar ett exempel!

Vi säger att jag har en följare på twitter som i sin tur har 1000 följare. Om jag skriver ett provocerande inlägg om skattepolitik som min följare uppskattar så kanske denne väljer att trycka på retweet. Ifall inlägget skulle retweetas så innebär det alltså att inlägget sprids vidare till min följares 1000 följare. Om de i sin tur väljer att sprida vidare så förstår man att saker på internet kan sprida sig enormt fort.

Tröskeln för att dela någonting på internet är låg, men ändå måste vi fokusera på att hela tiden göra den lägre. En läsare på bloggen som gillar ett inlägg behöver kopiera adressen och själv sprida det vidare för att ge det till någon annan. Det är förstås väldigt enkelt och tar bara ett par sekunder, men det är ändå för jobbigt för att det ska hända i någon större utsträckning. Självklart sker det, men sällan, även för de allra största bloggarna. Hela konceptet bakom twitter är att man ska skriva korta inlägg som är lätta att dela och dela vidare. Genom att länka till sin blogg på twitter i ett inlägg så minskar man alltså tröskeln för att dela någonting vidare, vilket alltså ökar chansen för dig att nå ut.

Om man använder wordpress som bloggplattform (vilket jag rekommenderar) så finns det ett väldigt smidigt sätt att automatiskt publicera sina blogginlägg på twitter. Det finns flera plugins som hanterar detta varav den kanske vanligaste är Jetpack. I Jetpack kan man ställa in att varje gång ett inlägg publiceras på bloggen så ska en länk till detta automatiskt publiceras på t.ex. Twitter, Facebook, Google+, Tumblr, LinkedIn osv, någonting som jag själv tycker är mycket användbart.

twitter

Så här kan ett automatiskt inlägg se ut på twitter!

 

Mer än 1/3 av alla mina besök kommer från sociala medier, så absolut har det en effekt. Se till att ni syns och se till att det är lätt för era läsare att sprida budskapet vidare!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *